Укупно приказа странице

Supe i čorbe ( 8 )



TELEĆA ČORBA SA ŠARGAREPOM



POTREBNO


300gr teletine
6   šargarepa
1   žumance                            
1    kašika brašna
1dcl  pavlake
1    kašika putera
2 litre  vode
mešavina začina


PRIPREMA


1Šargarepu očistiti i iseći na krupnije komade .
2U odgovarajućoj šerpi sjediniti šargarepu i teletinu u komadu , pa nalite vodom i kuvati dok meso  i povrće ne omekšaju .
3Potom meso i šargarepu procediti ,a supu od kuvanja sačuvati .
4Šargarepu ispasirati , a teletinu iseći na kockice .
5U šerpi otopiti puter , pa dodati brašno i kratko propržiti .Potom dodati pasiranu šargarepu , sipati supu i dobro izmešati .Zatim dodati seckano meso , začiniti po ukusu i prokuvati .
6U gotovu čorbu dodati mešavinu pavlake i žumanceta .


-------------------------------------------------------------------

TELEĆA ČORBICA


POTREBNO


200 gr telećeg mesa
100 gr šargarepe
1 celer
1 glavica
crnog luka                                    
1 paprika
malo pirinča
malo graška
ulje
brašno
peršunov list
so
mlevena paprika


PRIPREMA


1Od ulja i brašna i začinske paprike napravite tanku zapršku , nalijte vodom , dodajte iseckano povrće i meso .
2Poklopite i ostaviteda se kuvajedan sat .
3Kada meso omekša , dodajte skuvan pirinač .
4Pre serviranja pospite seckanim peršunovim listom .




------------------------------------------------------------------------------------


ČORBA OD SUVOG VRATA 



POTREBNO


400 gr dimljenog svinjskog vrata
500 gr krompira                                        
2 jaja
2 kocke za supu
1 kesica krem supe od pečuraka
1 glavica crnog luka
200 ml pavlake
50 gr brašna
peršun
ulje
so
mleveni biber



PRIPREMA


1U šerpu sa vodom na šporetu stavimo kocke za supu .
2Dodamo parčad svinjskog vrata i krompira , poklopimo i ostavimo da se kuva .
3U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno iseckani luk .Dodamo brašno , promešamo i zapršku dodamo u šerpu .
4Prašak za krem supu od pečuraka razmutimo u malo vode i dodamo u šerpu .
5Dodamo mešavinu pavlake i žumanaca .Peršun sitno iseckamo i dodamo predkrej kuvanja .
6Prespemo u činiju za posluživanje čorbe .



----------------------------------------------------

ČORBA OD PASULJA SA JAGNJETINOM


POTREBNO


200 gr pasulja
600 gr jagnjeće plećke
250 gr pileće crne džigerice i srce            
3 šargarepa
peršun
1 glavica
crnog luka
1 limun
5 feferona
2 čena belog luka
1 kafena kašikamajorana
ulje
so
mleveni crni biber


PRIPREMA


1Meso isečemo na parčad , a koske polomimo satarom i stavimo u šerpu na šporetu sa vodom .
2Stavimo pasulj , pileću džigericu i srca .Dodamo krupniju parčad lukaparčad šargarepe i feferona .
3Posolimo , pobiberimo , dodamo ulje , poklopimo i ostavimo da se kuva .
4Pred kraj kuvanjadodamo sitno iseckani luk , peršun , majoran i sok od pola limuna .
5Prespemo u činiju za posluživanje čorbe .

--------------------------------------------------


KONSOME SA LUKOM


POTREBNO


pileća leđa
trtica
krilca
sitnež za supu                        
veza zeleni
glavica crnog luka
biber
vegeta
so


PRIPREMA


1Delove pileta , iznutrice i iseckanu zelen stavite u šerpu i nalijte hladnom vodom . Dodajte glavicu crnog luka koju ste prethodno presekli na pola i prepekli na ringli .
2Posolite , dodajte kašiku vegete i nekoliko zrna bibera , pa stavite na vatru .Čim provri smanjite temperaturu , poklopite i ostavite da tiho krčka oko sat i po vremena .
3Sklonite sa vatre , ostavite da se ohladi staloži i ohladi , pa pažljivo procedite .
4Uproceđenu supu ubacite crveni luk isečen na vrlo tanka rebarca i vratite na vatru . Kratko prokuvajte i služite sa kockicama .


NAPOMENA

Umesto crvenog , možete da uptrbite i crni luk .



------------------------------------------------------------------------------------



PARADAJZ ČORBA



POTREBNO


1 glavica crnog luka
1 šargarepa                                                  
3 dcl kuvanog paradajza
3 dcl vode
1 jaje ili 100 gr rezanaca za supu


PRIPREMA


1 Luk iseckati i izdinstati ga na ulju , pa dodati vode , dodati rendanu šargarepu .
2 Kada se to dobro izdinsta dodati kuvani paradajz  i  3 dcl vode .
3 Po želji dodati  jedno jaje ili zakuvati rezance .


-------------------------------------------------------


ČORBA OD MLADOG GRAŠKA




POTREBNO


1 glavica crnog luk
250 gr graška                            
2-3 kašike brašna
voda
so i biber
1 pavlaka



PRIPREMA


1 Prodinstati glavicu crnog luka , dodati grašak , doliti vodu i dinstati .
2 Kad omekša posuti sa 2-3 kašike brašna , propržiti , doliti još vode , so , biber i prokuvati .
3 U vruće umešati pavlaku .


-------------------------------------------------------------


KREM ČORBA





POTREBNO


300 gr junetine
1 veza zeleni
1 kašika ulja
2 kašike brašna
2 žumanceta
1 pavlaka
sok  od jednog limuna





PRIPREMA


1 Junetinu iseći na kockice i staviti da se kuva.Preko mesa iseckati vezu zeleni i ostaviti da omekša .
2 U posudu staviti kašiku ulja , 2 kašike brašna .
3 Sipati zapršku u čorbu ostaviti da vri 15 minuta .
4 Dobro izmešati 2 žumanceta , pavlaku i sok od 1 limuna .
5 Čorbu skinuti sa ringle , pa umešati u nju sadržaj od limuna , pavlake i žumanceta .

Нема коментара:

Постави коментар