Укупно приказа странице

Jela sa pačetinom ( 3 )


PATKA SA SOČIVOM




POTREBNO                                                                                


1 patka težine oko kilogram
350 gr sočiva
50 gr suve slanine isečene na kockice            
1/2 glavice crnog luka isečenogsitno
1 kašika ulja
1/2 šargarepe isečene na kolutove
1 kašičica sitno isečenog celerovog lišća
1 kašičica sitno isečenog peršunovog lišća
1 čaša belog vina
1 list lovorovog lista
so


PRIPREMA


1Sočivo otrebiti , oprati i kuvati u posoljenoj vodi . Pre nego što sasvim omekša , ocediti ga i ostaviti na toplom mestu .
2Propržiti na ulju i slanini crni luk , šargarepu , celer i peršun .Spustiti očišćenu patku , pa kad porumeni , uliti vino , dodati lovorov list i kuvati dok vino ne uvri na 1/3 .
3Poklopiti i dinstati patku na tihoj vatri ili je peći u rerni dok ne omekša .
4Zatim staviti oko patke oceđeno sočivo i peći sve zajedno još petnaestak minuta .
5Sipati sočivo u posudu , poređati odgore isečenu patku i služiti .



--------------------------------------------------------------------------------------




PATKA SA MLADIM GRAŠKOM NA ČEŠKI NAČIN


POTREBNO


1 mlada patka
30 gr suve slanine sečene na kockice                
500 gr graška
so
2 kašike maslaca
10 glavica crnog luka veličine oraha


PRIPREMA


1Očišćenu patku iseći na delove , posoliti i dinstati na maslacu .
2Pre nego što sasvim omekša , dodati slaninu , cele oljuštene glavice crnog luka i mladi grašak , pa dinstati dalje sve dok meso i povrće ne omekšaju .



---------------------------------------------------


PATKA SA MLADIM GRAŠKOM



POTREBNO

2 patke srednje veličine
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
150 gr maslaca                                  
1 kafena kašika peršuna
1/2 kafene kašike
sitno isečene majčine dušice
1 kg mladog graška
1 čaša konjaka
250 gr sirove slanine
20 malih glavica crnog luka
so i biber


PRIPREMA


1 Propržiti šargarepu i crni luk na 100 gr maslaca , dodati peršun i majčinu dušicu , pa spustiti  očišćene patke .
2 Posoliti , zabiberiti , dodati limun i dinstati sve zajedno 25 minuta.
3 Kad se dobro izdinsta uliti konjak i zapaliti ga . Kad se plamen ugasi , premestiti patke u vatrostalnu posudu i držati na toplom mestu .
4 Preostalo povrće u posudi propasirati i ostaviti na stranu .
5 U međuvremenu skuvati grašak i glavice crnog luka . Ocediti ih i staviti u manju posudu . Dodati preostali maslac i reš isprženu slaninu , pomešati i sipati u vatrostalnu posudu oko pataka .
6 Dodati propasirano povrće , staviti u zagrejanu rernu i peći dok patke ne omekšaju i porumene . 7 Služiti u istoj posudi .

Нема коментара:

Постави коментар