-----------------------------------------------
HLADAN UMAK
POTREBNO
5 čaša kiselog mleka
2 kašike ulja
100 ml mleka
1 čen belog luka
1 manji krastavac
so
biber
PRIPREMA
1Kiselo mleko ,ulje ,mleko ,narendani krastavac i usitnjeni beli luk pomešajte u većoj činiji .
2Po ukusu začiniti solju i biberom ,još jednom izmešajte i stavite u frižider .
3Kad se umak dobro ohladi , servirajte ga uz pečeni krompir i meso .
---------------------------------------------------------------------
SOS OD ŽUTOG ŠEĆERA
POTREBNO
1,5 šoljica žutog šećera
1,5 šolja vode
4-5 čena belog luka
4-5 kašika soja sosa
1,5 kašika senfa
PRIPREMA
1U šerpu staviti sve sastojke i čekati da proključa uz stalno mešanje .
-----------------------------------------------------------------------------------------
PARADAJZ SALSA
POTREBNO
1 srednji paradajz sitno iseckan
1 srednji crveni luk tanko iseckan
2 kašike korijandera
2 kašike soka od limuna
2 kašičice izrendane limunove kore
PRIPREMA
1Dobro izmešati sve sastojke u posudi srednje veličine .Pokriti i ohladiti u frižideru .
Služiti kao dodatak uz meksičku pitu sa mesom , fil za takos ,kao i fil za tortilju i buritos ili kao osvežavajući umak sa mesom , piletinom ili morskim plodovima .
NAPOMENA
Koristiti mladi luk ako je potreban slabiji ukus ili dodati malo sitno iseckanog zelenog ili crvenog čilija .Veličina paradajza i luka odrediće količinu koju ovaj recept propisuje .Najbolje je kada se jede sveže ,mada može da se sačuva 2 dana pokriveno u frižideru .
Нема коментара:
Постави коментар