Укупно приказа странице

Predjela ( 14 )


------------------------------------------------------------------------------


PROLEĆNE ROLNICE


POTREBNO


1 mladi luk
2 kašičice đumbira
250 gr mlevene svinjetine
1 kašičice šećera
2 kašičice soja sosaso
50 gr očišćenih škampi
pola kašičice gustina                                  
5 kašika ulja
1 kašika vina
100 gr celera
100 gr svežeg kupusa
2 kašike sojinih klica
18-20 listova tankog testa za pite
2 kašike vode
1 kašika gustina
ulje za prženje


PRIPREMA


1U 2 kašike zagrejanog ulja dodati iseckati mladi luk , đumbir svinjetinu i peći uz mešanje .U to umešati kašiku soja sosa ,šećer i malo soli .
2Škampe pomešati sa gustinom , pa peći na ulju . Pred kraj dodati vino , a kad je gotovo dodati i svinjetinu
3Celer i kupus isečene na rezance i sojine klice ispeći na 2 kašike ulja .
4Kad je povrće gotovo , dodati pečenu svinjetinu i škampe . Dodati 1 kašičicu soja sosa i soli po potrebi i sve zajedno kratko dinstati .
5Na tanko testo staviti oko 2 kašike pripremljenog nadeva ,zavrnuti rubove i zarolati u rolnice .
Rubove slepiti gustinom koji prethodno treba razmutiti u vodi .
6Rolnice pržiti u zagrejanom dubokom ulju na jakoj vatri dok ne dobijaju zlatnožutu boju .
7Pržene rolnice izvaditi na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća .



---------------------------------------------------------


SLANI ROLAT



POTREBNO


200 gr sira
1 kg spanaća                      
6 jaja
6 kašika brašna
4 kašike ulja
2 čaše kisele pavlake
so
biber


PRIPREMA

1Spanać dobro operite ,prokuvajte ga u slanoj vodi , a potom iseckajte .
2Umutite žumanca sa mikserom , pa dodajte ulje i ohlađen spanać , a belanca umutiti u čvrst sneg i zajedno s brašnompolako umešajte masu sa spanaćem .
3Sipajte u podmazan pleh od rerne i pecite 15 minuta na 200 stepeni .
4Pečenu koru istresite iz pleha na vlažnu platnenu salvetu , odmah urolajte i ostavite da se ohladi 5Izdrobljeni sir pomešajte sa pavlakom , pa nafilujte ohlađen rolat , a deo mase ostavite za premazivanje .



-------------------------------------------------------

SLANA TORTA OD SIRA I ŠUNKE



POTREBNO


120 gr margarina
6 jaja                                                      
200 gr šunke
2 kašike prezli
500 gr krompira


PRIPREMA


1Umutiti margarin i žumanca .
2U ovu dobro umućenu masu dodati mlevenu šunku , prezle , skuvan i izgnječen krompir i sneg od belanaca .
3Sve lagano izmesiti i sipati u podmazan i prezlama posut pleh .
4Peći u rerni na umerenoj temperaturi .





----------------------------------------------------------------------------------------


GALETE OD KAČKAVALJA


POTREBNO


250 gr brašna
100 gr margarina
4 jajeta
2,5 dcl mleka            
100 gr kačkavalja
1 prašak za pecivo
so


PRIPREMA

1Margarin penasto umutiti , dodati jaja i mleko te umutiti još 2 minuta .
2Zatim dodati mešavinu brašna i praška za pecivo , malo soli i dobro izmešati da ne ostanu grudvice .
3Rendani dodati rendani kačkavalj i promešati varjačom .
4Kalup za galete zagrejati ,pa u njega sipati 3/4 kutlače umućene smese .Preklopiti  i peći dok ne porumeni i počne da se odvaja od ivice kalupa .Na isti način od preostlog testa ispeći još slanih galeta .
5Pečene galete možete poslužiti uz švapski sir i listove pečenice .



--------------------------------------------------------------------------------



CARSKA PITA




POTREBNO


4 jaja
2 dcl kiselog mleka
200 gr sitnog sira                                    
200 gr praške šunke
1 paprika
1 dcl ulja
150 gr  brašna
1 prašak za pecivo
so

PRIPREMA


1Umutiti jaja , pa dodati kiselo mleko , ulje , brašno , prašak za pecivo i so .
2Iseckati na kockice šunku i papriku , pa dodati u prethodnu smesu.
3Na kraju dodati sir , pa sve izmešati varjačom .
4Peći na 180c .



--------------------------------------------------------

TOPLI SENDVIČI SA JAJIMA


POTREBNO


16 parčadi tost hleba
11 jaja
8 listova praške šunke                            
250 gr kačkavalja
2 dcl mleka
mešavina zavina


PRIPREMA


1U odgovarajućojposudi umutiti 3 jajeta , mleko i začine po ukusu .
2Uzeti okruglu modlu za pogačice i pomoću nje na 8 parčadi tost hlebaizdubiti rupu po sredini .
3Kačkavalj izrendati na krupno rende .
4Pleh obložiti papirom za pečenje .Cele parčadi tost hleba natopiti mešavinom mleka i jaja pa poslagati u pleh .Preko svakog parčetastaviti list praške šunke i malo kačkavalja .Zatim izdubljenu parčad tosta natopiti smesom od jaja i staviti preko kačkavalja tako da se dobije sendvič .
5U udubljenje na svakom tostu razbiti po jedno jaje ( odabrati manja jaja ) .
6Peći u zagrejanoj rerni na 200 c dok se jaja ne ispeku .



---------------------------------------------------


ZAPEČENI HLEB NA MEDITERANSKI NAČIN



POTREBNO


8 kriški sendvič hleba ili bageta                
2 paradajza
100 gr mocarele
2 čena belog luka
šaka maslina
bosiljak
origano
maslinovo ulje
so


PRIPREMA


1Paradajz operite i isecite na četvrtine , pa odstranite vodenaste delove sa semenkama . Meso paradajza isecite na kockice .
2Beli luk sitno iseckajte , pa mozarelu isecite na kockice , pa sve pomešajte sa paradajzom .
3Dodajte dve kašike maslinovog ulja , maslinke ,isitnjene začine i malo soli , pa dobro izmešajte .
4Kriške hleba poređajte u manji pleh i poprskajte maslinovim uljem . Nanesite nadev i zapecite u rerni .
5Služi se vruće .


-----------------------------------------------------------------------------------------

PREDJELO OD TOSTA



POTREBNO                                              


500 gr tost hleba
2 pavlake
400 gr kačkavalja
400 gr šunke
8 kuvanih jaja
1 lit mleka



PRIPREMA


1 Tost umakati u mleko , pa slagati u pleh za pečenje . Pola pakovanja tosta potrošite i to će vam biti kao donja kora .
2 Tost koji ste natopili premažite 1 pavlakom , pa preko pavlake šunku ,pa kačkavalj koji ste prethodno izrendali , pa preko kačkavalja kuvana jaja koja ste isekli na kolutove . Preko ove smese poređajte preostali tost .
3 Pecite u rerni na 200 c 15-20 min .
4 Kada se ohladi , premažite pavlakom i ukrasite po želji . Ostavite da prenoći u frižideru

NAPOMENA

Ako imate manju tepsiju možete da umesto 2 reda tosta slažete 3 ili 4 reda .




----------------------------------------------------------------------------------------


KUGLICE OD SIRA



POTREBNO                                    


300 gr slanih krekera          
250 gr margarina
2 kašike majoneza
peršuna
100 gr kačkavalja



PRIPREMA


1 Margarin penasto umutiti ,pa u njega dodati 2 kašike majoneza , 300 gr samlevenih krekera i peršuna . Sve dobro izmešati .
2 Od ove smese praviti kuglice i uvaljati ih u sitno rendani kačkavalj .
3 Staviti ih u frižider 3-4 sata da se stegnu . Služiti ih odmah pošto ste ih izvadili iz frižidera .





-----------------------------------------------------------------------------


SENDVIČI OD LOSOSA I MLADOG SIRA


POTREBNO                                                      


6 kriški tosta za sendviče
100 gr mladog sira
2 kafene kašičice rena
2-3 supene kašike kajmaka
150 gr sušenog lososa
3 jaja
3 supene kašike mineralne vode
10 gr butera
so i biber


PRIPREMA


1 Sa tosta skinuti koricu . Pomešati sir , ren i kajmak , posoliti i pobiberiti .
Losos iseći na kockice i dodati ovoj smesi .
 Jaja umutiti sa vodom posoliti i pobiberiti .
U tiganju rastopiti buter , dodati umućeno jaje , ispržiti i ostaviti da se ohladi .
2 Smesu od lososa ,  sira i kajmaka namazati na 6 kriški tosta .
Na 3 sendviča staviti umućena jaja . Sa  ostala 3 parčeta poklopiti i pritisnuti .
3 Zatim ove sendviče uviti u foliju i držati 1 sat na hladnom .
Sendviče onda izvaditi iz folije i preseći po obe dijagonale ,
 tako da se od jednog dobiju četiri manja .
 Poređati ih na poslužavnik .



------------------------------------------------------------------------



RAŽNJIĆI OD MOCARELE



POTREBNO                                    


24 male mocarele kugle
24 paradajza cherry
24 lista bosiljka



PRIPREMA


1 Na štapić za ražnjić prvo nanižite 1 čeri paradajz , zatim 1 list bosiljka , pa lopticu mocarele . Dodajte paradajz ponovo, bosiljak , mocarelu , pa paradajz i završite bosiljkom . Na isti način napravite ražnjiće od preostalih sastojaka .
2 Po želji prelijte maslinovim uljem pre posluženja .



----------------------------------------------------------------------------------


BAGETI PUNJENI AJVAROM


POTREBNO
                                                                                 
6 bageta
150 gr mekog butera
200 gr svežeg sira
200 gr domaćeg sira                                  
200 gr ajvara
2 kafene kašičice rena
so , sveže mleveni biber
čili u prahu
2 male crvene paprike


PRIPREMA


1 Vrhove bageta odseći . Zatim ih izdubiti .

2 Umutiti buter . Pomešati sveži sir , jaja , ajvar , domači sir i ren .
Posoliti i začiniti i biberom , alevom paprikom i čilijem .
Paprike prpoloviti , izvaditi im semenke i očustiti ih iznutra .
Zatim ih oprati , osušiti , iseći na kockice i dodati pasti .

3 Bagete napuniti ovim kremom , uviti ih u foliju 2-3 držati na hladnom .
Zatim ih izvaditi iz folije , iseći na kriške i poređati na poslužavnik .


----------------------------------------------------------------------------------------


BAGETI PUNJENI ŠUNKOM


POTREBNO

2 bageta srednje veličine
500 gr kuvane šunke
2 kašičice kafene ljutog senfa                    
150 gr kisele pavlake
200 gr svežeg sira
3 kisela krastavca
3 tvrdo kuvana jaja
sveže mleveni biber
slatka aleva paprika


PRIPREMA

1 Bagete preseći uzduž i izvaditi im sredinu .
Šunke iseći na kockice , staviti u vanglu , promešati i dinstati .
Dodati im kiselu pavlaku , sveži sir i senf , pa još malo dinstati .

2 Fino iseckati kisele krastavce , oljuštiti jaja i takođe ih fino iseckati .
 Jaja i krastavce dodati smesi šunke , sira i pavlake .
 Posoliti , začiniti biberom i alevom paprikom .

3 Ovu smesu sipati u ispražnjene polutke bageta .
 Polutke ponovo spojiti , uviti u foliju i ostaviti da stoje 2-3 sata u frižideru .

4 Napunjene bagete izvaditi iz folije , iseći na tanje kriške i poređati na poslužavnik .


------------------------------------------------------------------------------------------

AZIJSKE ĆUFTICE


POTREBNO

1 glavica crnog luka
25 gr svežeg đumbira
400 gr mlevene junetine                                      
2 kafene kašike soja sosa
so , mleveni biber
mleveni cimet
1 kafena kašičica kima
4-5 kašičica jestivog ulja
menta
cvekla

PRIPREMA

1 Luk očistit i sitno iseckati . Đumbir oljuštiti , isprati , osušiti i fino iseckati .
Luk i đumbir pomešati sa mlevenim mesom , soja-sosom , solju , biberom , cimetom i kimom .

2 Od ove smese praviti ćuftice.Zatim ih pržiti na masti 8 minuta dok ne dobiju svetlosmeđuboju .
 Izvaditi i osušiti na kuhinjskom papiru .

3 Cveklu oprati , osušiti i iseći na tanke kolutove . Mentu oprati i osušiti .
Ćufte poređati na veliki poslužavnik .
Ukrasiti ih kolutovima cvekle i listovima mente .

Нема коментара:

Постави коментар